Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca lemoniada z kwiatów czarnego bzu i cytryny. Idealny napój na ciepłe dni, który posmakuje dzieciom i dorosłym.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 951
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1053
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2102
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 951
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1053
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2102
Składniki
Od kwiatów odciąć łodygi. Następnie umieść kwiaty w garnku i zalej wodą, dodaj cukier i zagotuj do wrzenia.
Pozostaw do wystygnięcia. Miksturę możesz przetrzymać nawet do 24 godziny, by uzyskać jak najwięcej aromatu.
Odcedź ze zbędnych kwiatów, do uzyskanego płynu dodaj sok z cytryn.
Lemoniadę możesz wypić od razu lub wlać do słoików, gotować przez 15 min w garnku wypełnionym do 2/3 wodą. Następnie wyjmij słoiku i postaw je zakrętką do dołu, następnie przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu.