Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca lemoniada z kwiatów czarnego bzu i cytryny. Idealny napój na ciepłe dni, który posmakuje dzieciom i dorosłym.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 294
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4220
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30160
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 294
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4220
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30160
Składniki
Od kwiatów odciąć łodygi. Następnie umieść kwiaty w garnku i zalej wodą, dodaj cukier i zagotuj do wrzenia.
Pozostaw do wystygnięcia. Miksturę możesz przetrzymać nawet do 24 godziny, by uzyskać jak najwięcej aromatu.
Odcedź ze zbędnych kwiatów, do uzyskanego płynu dodaj sok z cytryn.
Lemoniadę możesz wypić od razu lub wlać do słoików, gotować przez 15 min w garnku wypełnionym do 2/3 wodą. Następnie wyjmij słoiku i postaw je zakrętką do dołu, następnie przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu.