Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca lemoniada z kwiatów czarnego bzu i cytryny. Idealny napój na ciepłe dni, który posmakuje dzieciom i dorosłym.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Od kwiatów odciąć łodygi. Następnie umieść kwiaty w garnku i zalej wodą, dodaj cukier i zagotuj do wrzenia.
Pozostaw do wystygnięcia. Miksturę możesz przetrzymać nawet do 24 godziny, by uzyskać jak najwięcej aromatu.
Odcedź ze zbędnych kwiatów, do uzyskanego płynu dodaj sok z cytryn.
Lemoniadę możesz wypić od razu lub wlać do słoików, gotować przez 15 min w garnku wypełnionym do 2/3 wodą. Następnie wyjmij słoiku i postaw je zakrętką do dołu, następnie przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu.