Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca lemoniada z kwiatów czarnego bzu i cytryny. Idealny napój na ciepłe dni, który posmakuje dzieciom i dorosłym.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10167
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2787
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1903
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 734
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 4008
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10167
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2787
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1903
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 734
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 4008
Składniki
Od kwiatów odciąć łodygi. Następnie umieść kwiaty w garnku i zalej wodą, dodaj cukier i zagotuj do wrzenia.
Pozostaw do wystygnięcia. Miksturę możesz przetrzymać nawet do 24 godziny, by uzyskać jak najwięcej aromatu.
Odcedź ze zbędnych kwiatów, do uzyskanego płynu dodaj sok z cytryn.
Lemoniadę możesz wypić od razu lub wlać do słoików, gotować przez 15 min w garnku wypełnionym do 2/3 wodą. Następnie wyjmij słoiku i postaw je zakrętką do dołu, następnie przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu.