Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dziś mogę delektować się przepysznym kompotem z połączenia moich papierówek z czerwonymi porzeczkami. Porzeczki pięknie się czerwienią na krzaku, a papierówki same spadają z drzewa. Połączenie tych owoców daje nam kompot, który jest bardzo orzeźwiający, lekko kwaskowaty, ale z wyczuwalną nuta słodyczy.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242799
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242799
Składniki
Porzeczki płuczemy pod bieżącą wodą razem z papierówkami.
Papierówki kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Porzeczki i oczyszczone papierówki wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą prawie do pełna.
Doprowadzamy do wrzenia i od tego momentu gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Zdejmujemy z ognia i zostawiamy pod przykryciem na około 30 minut (można pominąć).
Kompot odcedzamy z owoców. Do odcedzonego kompotu dodajemy cukier do smaku.
Schładzamy. Ja uwielbiam kiedy jest jeszcze ciepły.
Smacznego !!!
;-D