Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dziś mogę delektować się przepysznym kompotem z połączenia moich papierówek z czerwonymi porzeczkami. Porzeczki pięknie się czerwienią na krzaku, a papierówki same spadają z drzewa. Połączenie tych owoców daje nam kompot, który jest bardzo orzeźwiający, lekko kwaskowaty, ale z wyczuwalną nuta słodyczy.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Porzeczki płuczemy pod bieżącą wodą razem z papierówkami.
Papierówki kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Porzeczki i oczyszczone papierówki wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą prawie do pełna.
Doprowadzamy do wrzenia i od tego momentu gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Zdejmujemy z ognia i zostawiamy pod przykryciem na około 30 minut (można pominąć).
Kompot odcedzamy z owoców. Do odcedzonego kompotu dodajemy cukier do smaku.
Schładzamy. Ja uwielbiam kiedy jest jeszcze ciepły.
Smacznego !!!
;-D