Do góry

Napoje Przepis na:

Likier krówkowy

Likier krówkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 10779

Dodano:

Odsłon: 10404

pyszny, krówkowy likier, ekspresowy, łatwy w przygotowaniu ... pozostaje zrobić, zaczekać kilka dni i degustować ... :-)

Składniki

  • cukierki krówki 75 dag
  • wódka 0,5 l
  • mleko 3/4 l
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Likier krówkowy

Przygotowanie

  1. krówki włożyć do dużego słoika, zalać je wódką i odstawić do rozpuszczenia krówek (potrząsać słoikiem 2-3 razy dziennie). Kiedy krówki będą już rozpuszczone, dolać mleko i wymieszać. Odstawić na 1-2 dni, do "przegryzienia" :-) degustować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zielonooki33 02 listopada 2014 Może tak głupio spytam, ale kiedy zlewamy do butelki/butelek ze słoika? ;-) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Angelina1 14 stycznia 2014 Brzmi pysznie, uwielbam krówki, więc i likier będzie mi smakować. Czy trzeba likier trzymać w lodówce i ile może postać? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kokosek15 05 stycznia 2014 jakie mleko ma być dodane zwykłe czy skondensowane? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 05 grudnia 2013 super Marzenko, PRZECUDNA KARAFKA ! i kieliszek też, zrobię w sobotę z Twojego przepisu, dziękuję :) Odpowiedzi: 13 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń