Do góry

Napoje Przepis na:

Likier krówkowy

Likier krówkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 508 Ocena: 6422

Dodano:

Odsłon: 11128

Doskonały na chłodne jesienne wieczory :)

Składniki

  • 250 ml. spirytusu 95 %
  • 500 ml. mleka 3,2 %
  • 2 puszki masy krówkowej (2 x 400 g.)
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masę krówkową wyjmujemy z puszek do garnka, wlewamy mleko. Gotujemy cały czas mieszając, do czasu aż zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza ( nie można masy przegotować ).
    W masie będą grudki, lecz proszę się nimi nie przejmować. Następnie chłodzimy w lodówce kilka godzin. Po całkowitym wystudzeniu, wlewamy do blendera, dolewamy spirytus i chwilę miksujemy.

    Przelewamy do butelek i odstawiamy na 2-3 dni do lodówki.

    Z podanych składników zrobimy ok. 1 L likieru
    (Alk. 23%)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń