Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały na chłodne jesienne wieczory :)
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 331
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 556
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1037
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 331
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 556
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1037
Składniki
Masę krówkową wyjmujemy z puszek do garnka, wlewamy mleko. Gotujemy cały czas mieszając, do czasu aż zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza ( nie można masy przegotować ). W masie będą grudki, lecz proszę się nimi nie przejmować. Następnie chłodzimy w lodówce kilka godzin. Po całkowitym wystudzeniu, wlewamy do blendera, dolewamy spirytus i chwilę miksujemy. Przelewamy do butelek i odstawiamy na 2-3 dni do lodówki. Z podanych składników zrobimy ok. 1 L likieru (Alk. 23%)