Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały na chłodne jesienne wieczory :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35914
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1274
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1780
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35914
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1274
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1780
        
        
                Składniki
Masę krówkową wyjmujemy z puszek do garnka, wlewamy mleko. Gotujemy cały czas mieszając, do czasu aż zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza ( nie można masy przegotować ). W masie będą grudki, lecz proszę się nimi nie przejmować. Następnie chłodzimy w lodówce kilka godzin. Po całkowitym wystudzeniu, wlewamy do blendera, dolewamy spirytus i chwilę miksujemy. Przelewamy do butelek i odstawiamy na 2-3 dni do lodówki. Z podanych składników zrobimy ok. 1 L likieru (Alk. 23%)