Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały na chłodne jesienne wieczory :)
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Masę krówkową wyjmujemy z puszek do garnka, wlewamy mleko. Gotujemy cały czas mieszając, do czasu aż zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza ( nie można masy przegotować ). W masie będą grudki, lecz proszę się nimi nie przejmować. Następnie chłodzimy w lodówce kilka godzin. Po całkowitym wystudzeniu, wlewamy do blendera, dolewamy spirytus i chwilę miksujemy. Przelewamy do butelek i odstawiamy na 2-3 dni do lodówki. Z podanych składników zrobimy ok. 1 L likieru (Alk. 23%)