Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny likier w świątecznym klimacie. Może posłużyć również jako prezent dla babci, mamy, czy siostry.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Składniki
Śmietankę z cukrem pudrem podgrzewamy w rondlu, ale nie zagotowujemy. Do ciepłej dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie zawartość rondla dokładnie mieszamy i studzimy. Po wystudzeniu dodajemy przyprawę korzenną i wódkę, mieszamy i odstawiamy w zamkniętym słoiku na dobę do lodówki. Następnego dnia likier przelewamy przez gęste sitko i wlewamy do butelek. Przechowujemy w lodówce.