Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mocno aromatyczna nalewka o pięknym ciemnym kolorze
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1631
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1405
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1428
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1516
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1631
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1405
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1428
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1516
Składniki
Porzeczki trzeba umyć rozgnieść delikatnie wsypać do słoika zasypać cukrem i zalać spirytusem.Odstawić w ciemne miejsce na 2 tyg.Po tym czasie zlewamy nalew wlewamy do naczynia i szczelnie zamykamy.Owoce zalewamy wódką i ponownie odstawiamy tym razem na 4 tyg.Po tym czasie ponownie zlewamy płyn owoce odciskamy wszystko razem łączymy z poprzednim nalewem filtrujemy dokładnie najlepiej przez filtry do kawy(bardzo żmudna praca ale efekt najlepszy).Wlewamy do butelek zakręcamy odstawiamy na 6 miesięcy.