Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mocno aromatyczna nalewka o pięknym ciemnym kolorze
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 776
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425032
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10700
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336972
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 776
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425032
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10700
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336972
Składniki
Porzeczki trzeba umyć rozgnieść delikatnie wsypać do słoika zasypać cukrem i zalać spirytusem.Odstawić w ciemne miejsce na 2 tyg.Po tym czasie zlewamy nalew wlewamy do naczynia i szczelnie zamykamy.Owoce zalewamy wódką i ponownie odstawiamy tym razem na 4 tyg.Po tym czasie ponownie zlewamy płyn owoce odciskamy wszystko razem łączymy z poprzednim nalewem filtrujemy dokładnie najlepiej przez filtry do kawy(bardzo żmudna praca ale efekt najlepszy).Wlewamy do butelek zakręcamy odstawiamy na 6 miesięcy.