Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mocno aromatyczna nalewka o pięknym ciemnym kolorze
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25915
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3202
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1407
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25915
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3202
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1407
Składniki
Porzeczki trzeba umyć rozgnieść delikatnie wsypać do słoika zasypać cukrem i zalać spirytusem.Odstawić w ciemne miejsce na 2 tyg.Po tym czasie zlewamy nalew wlewamy do naczynia i szczelnie zamykamy.Owoce zalewamy wódką i ponownie odstawiamy tym razem na 4 tyg.Po tym czasie ponownie zlewamy płyn owoce odciskamy wszystko razem łączymy z poprzednim nalewem filtrujemy dokładnie najlepiej przez filtry do kawy(bardzo żmudna praca ale efekt najlepszy).Wlewamy do butelek zakręcamy odstawiamy na 6 miesięcy.