Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mocno aromatyczna nalewka o pięknym ciemnym kolorze
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118578
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8589
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3161
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2389
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118578
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8589
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3161
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2389
Składniki
Porzeczki trzeba umyć rozgnieść delikatnie wsypać do słoika zasypać cukrem i zalać spirytusem.Odstawić w ciemne miejsce na 2 tyg.Po tym czasie zlewamy nalew wlewamy do naczynia i szczelnie zamykamy.Owoce zalewamy wódką i ponownie odstawiamy tym razem na 4 tyg.Po tym czasie ponownie zlewamy płyn owoce odciskamy wszystko razem łączymy z poprzednim nalewem filtrujemy dokładnie najlepiej przez filtry do kawy(bardzo żmudna praca ale efekt najlepszy).Wlewamy do butelek zakręcamy odstawiamy na 6 miesięcy.