Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mocno aromatyczna nalewka o pięknym ciemnym kolorze
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 114
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 36
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 86
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 114
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 36
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 86
Składniki
Porzeczki trzeba umyć rozgnieść delikatnie wsypać do słoika zasypać cukrem i zalać spirytusem.Odstawić w ciemne miejsce na 2 tyg.Po tym czasie zlewamy nalew wlewamy do naczynia i szczelnie zamykamy.Owoce zalewamy wódką i ponownie odstawiamy tym razem na 4 tyg.Po tym czasie ponownie zlewamy płyn owoce odciskamy wszystko razem łączymy z poprzednim nalewem filtrujemy dokładnie najlepiej przez filtry do kawy(bardzo żmudna praca ale efekt najlepszy).Wlewamy do butelek zakręcamy odstawiamy na 6 miesięcy.