Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie likiery i słodkie nalewki? Jeśli tak, ten przepis powinien przypaść Wam do gustu! Cudowny likier o kremowej konsystencji, który smakiem przypomina popularne batoniki Kinder z mlecznej czekolady, wypełnione mlecznym nadzieniem. Trunek ten doskonale sprawdzi się jako dodatek do deserów lub poprawiacz nastroju w chłodne jesienne i zimowe wieczory.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 19
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 19
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Batoniki łamiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do garnka. Dodajemy do nich słodką śmietankę i cukier. Całość podgrzewamy przez kilka minut na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się składników. Nie zapominamy o mieszaniu. Następnie odstawiamy garnek na bok do całkowitego wystudzenia.
Rozpuszczone i przestudzone batoniki ze śmietanką i cukrem łączymy z alkoholem. Wszystko razem mieszamy, następnie przelewamy do czystych butelek i zakręcamy. Likier odstawiamy na około 4 tygodnie do lodówki (smaki powinny się przegryźć). Co jakiś czas (2-3 dni) potrząsamy butelką. Gotowy likier serwujemy w małych kieliszkach. Smacznego!