Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Indyjski napój na bazie jogurtu naturalnego i wody. Wspaniale orzeźwia w upalne, letnie dni. Tradycyjne lassi jest słone i przyprawione chili, jednak ostatnio dużą popularnością cieszy się słodka wersja tego napoju. Pokusiłam się właśnie o przygotowanie takiej słodkiej odmiany lassi... z mango i syropem klonowym. Polecam :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119130
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3212
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2930
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119130
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3212
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2930
Składniki
Mango obieramy, kroimy na kawałki. Ziarna kardamonu rozcieramy w moździerzu, wyrzucamy skorupki. Do blendera wlewamy jogurt, wrzucamy rozdrobnione mango. Całość blendujemy. Dodajemy syrop klonowy, wodę oraz utarty kardamon. Napój ponownie blendujemy, rozlewamy do szklanek.