Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Indyjski napój na bazie jogurtu naturalnego i wody. Wspaniale orzeźwia w upalne, letnie dni. Tradycyjne lassi jest słone i przyprawione chili, jednak ostatnio dużą popularnością cieszy się słodka wersja tego napoju. Pokusiłam się właśnie o przygotowanie takiej słodkiej odmiany lassi... z mango i syropem klonowym. Polecam :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1423
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 449
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1423
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 449
Składniki
Mango obieramy, kroimy na kawałki. Ziarna kardamonu rozcieramy w moździerzu, wyrzucamy skorupki. Do blendera wlewamy jogurt, wrzucamy rozdrobnione mango. Całość blendujemy. Dodajemy syrop klonowy, wodę oraz utarty kardamon. Napój ponownie blendujemy, rozlewamy do szklanek.