Do góry

Napoje Przepis na:

Mango lassi

Mango lassi

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48466

Dodano:

Odsłon: 286

Indyjski napój na bazie jogurtu naturalnego i wody. Wspaniale orzeźwia w upalne, letnie dni. Tradycyjne lassi jest słone i przyprawione chili, jednak ostatnio dużą popularnością cieszy się słodka wersja tego napoju. Pokusiłam się właśnie o przygotowanie takiej słodkiej odmiany lassi... z mango i syropem klonowym. Polecam :)

Składniki

  • świeże mango 1 sztuka
  • jogurt naturalny 1 szklanka
  • przegotowana schłodzona woda 1/2 szklanki
  • syrop klonowy 1 łyżka
  • ziarna kardamonu 1- 2 sztuki
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mango obieramy, kroimy na kawałki. Ziarna kardamonu rozcieramy w moździerzu, wyrzucamy skorupki. Do blendera wlewamy jogurt, wrzucamy rozdrobnione mango. Całość blendujemy. Dodajemy syrop klonowy, wodę oraz utarty kardamon. Napój ponownie blendujemy, rozlewamy do szklanek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń