Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 191
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 21
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 587
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 128
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 191
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 21
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 587
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 128
Składniki
Cukier wsypać do garnka, postawić na małym ogniu i zrobić ładny, nieprzypalony karmel. Zalać szklanką wody, dodać przyprawy, wlać miód.
Po zagotowaniu zdjąć z ognia i dodać skórkę z cytryny. Odstawić do wystygnięcia. Wlać powoli spirytus cały czas mieszając. Przecedzić i wlać do gąsiora. Odstawić na 3-4 miesiące.