Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 71
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 220
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 94
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 473
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 71
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 220
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 94
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 473
Składniki
Cukier wsypać do garnka, postawić na małym ogniu i zrobić ładny, nieprzypalony karmel. Zalać szklanką wody, dodać przyprawy, wlać miód.
Po zagotowaniu zdjąć z ognia i dodać skórkę z cytryny. Odstawić do wystygnięcia. Wlać powoli spirytus cały czas mieszając. Przecedzić i wlać do gąsiora. Odstawić na 3-4 miesiące.