Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 488
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15422
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3292
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 488
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15422
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3292
Składniki
Cukier wsypać do garnka, postawić na małym ogniu i zrobić ładny, nieprzypalony karmel. Zalać szklanką wody, dodać przyprawy, wlać miód.
Po zagotowaniu zdjąć z ognia i dodać skórkę z cytryny. Odstawić do wystygnięcia. Wlać powoli spirytus cały czas mieszając. Przecedzić i wlać do gąsiora. Odstawić na 3-4 miesiące.