Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser kawowo-bananowy. Gęsty, zimny, idealny na ciepłe lato. Można do niego wykorzystać bardzo dojrzałe banany - im słodsze tym lepsze!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2493
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5230
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 188
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2493
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5230
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 188
Składniki
Banana kroimy w plasterki i mrozimy. Im bardziej dojrzały, tym kawa będzie słodsza. Kawę zalewamy małą ilością wody, ok 50ml. Odstawiamy do ostygnięcia. Można oczywiście użyć kawy parzonej (bez fusów) lub espresso. Mrożonego banana miksujemy z zimnym mlekiem i kawą. Dosładzamy do smaku. Wewnętrzne ścianki szklanek polewamy gęstym syropem - u mnie karmelowym, ale świetnie sprawdzi się też czekoladowy. Wlewamy kawę. Dekorujemy odrobiną kakao. Podajemy od razu.