Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser kawowo-bananowy. Gęsty, zimny, idealny na ciepłe lato. Można do niego wykorzystać bardzo dojrzałe banany - im słodsze tym lepsze!
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 58
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 628
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 61
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 58
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 628
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 61
Składniki
Banana kroimy w plasterki i mrozimy. Im bardziej dojrzały, tym kawa będzie słodsza. Kawę zalewamy małą ilością wody, ok 50ml. Odstawiamy do ostygnięcia. Można oczywiście użyć kawy parzonej (bez fusów) lub espresso. Mrożonego banana miksujemy z zimnym mlekiem i kawą. Dosładzamy do smaku. Wewnętrzne ścianki szklanek polewamy gęstym syropem - u mnie karmelowym, ale świetnie sprawdzi się też czekoladowy. Wlewamy kawę. Dekorujemy odrobiną kakao. Podajemy od razu.