Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, mrożona kawa w Halloweenowym klimacie. Robi wrażenie, a jej zrobienie jest banalnie proste.
Foremki-czaszki i spieniacz do mleka
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 152
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 817
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7088
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8674
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 152
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 817
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7088
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8674
Składniki
Kawę espresso wlewamy do foremek. Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin lub całą noc. Do 2 szklanek wlewamy gęsty syrop lub krem czekoladowy (lub najbardziej popularny czekoladowo-orzechowy). Spieniacz do mleka zanurzamy w kremie lub syropie, podnosimy na wysokość około połowy szklanki i włączamy - w ten sposób robimy wzór na bokach szklanki. Zalewamy zimnym mlekiem i dodajemy kawowe kostki-czaszki. Podajemy od razu.