Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, mrożona kawa w Halloweenowym klimacie. Robi wrażenie, a jej zrobienie jest banalnie proste.
Foremki-czaszki i spieniacz do mleka
Świeża i chrupiąca surówka z pora, marchewki i jabłka, z dodatkiem kremowego...
Odsłon: 24
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 5743
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 146
Świeża i chrupiąca surówka z pora, marchewki i jabłka, z dodatkiem kremowego...
Odsłon: 24
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 5743
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 146
Składniki
Kawę espresso wlewamy do foremek. Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin lub całą noc. Do 2 szklanek wlewamy gęsty syrop lub krem czekoladowy (lub najbardziej popularny czekoladowo-orzechowy). Spieniacz do mleka zanurzamy w kremie lub syropie, podnosimy na wysokość około połowy szklanki i włączamy - w ten sposób robimy wzór na bokach szklanki. Zalewamy zimnym mlekiem i dodajemy kawowe kostki-czaszki. Podajemy od razu.