Słodka, mrożona kawa w Halloweenowym klimacie. Robi wrażenie, a jej zrobienie jest banalnie proste.
Mrożona kawa Halloweenowa
Składniki
- Espresso - 2 x 30ml
- Mleko - 200ml
- Gęsty syrop czekoladowy (lub krem czekoladowy) - 2 łyżeczki
Składniki
- Espresso - 2 x 30ml
- Mleko - 200ml
- Gęsty syrop czekoladowy (lub krem czekoladowy) - 2 łyżeczki

Potrzebne przybory kuchenne
Foremki-czaszki i spieniacz do mleka
Etapy przygotowania
Kawę espresso wlewamy do foremek. Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin lub całą noc. Do 2 szklanek wlewamy gęsty syrop lub krem czekoladowy (lub najbardziej popularny czekoladowo-orzechowy). Spieniacz do mleka zanurzamy w kremie lub syropie, podnosimy na wysokość około połowy szklanki i włączamy - w ten sposób robimy wzór na bokach szklanki. Zalewamy zimnym mlekiem i dodajemy kawowe kostki-czaszki. Podajemy od razu.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Ostatnio komentowane przepisy



Składniki
- Espresso - 2 x 30ml
- Mleko - 200ml
- Gęsty syrop czekoladowy (lub krem czekoladowy) - 2 łyżeczki
Kawę espresso wlewamy do foremek. Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin lub całą noc. Do 2 szklanek wlewamy gęsty syrop lub krem czekoladowy (lub najbardziej popularny czekoladowo-orzechowy). Spieniacz do mleka zanurzamy w kremie lub syropie, podnosimy na wysokość około połowy szklanki i włączamy - w ten sposób robimy wzór na bokach szklanki. Zalewamy zimnym mlekiem i dodajemy kawowe kostki-czaszki. Podajemy od razu.
Pyszności;)