Napoje Przepis na:
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przyrządzanie:Z podanych składników otrzymujemy 0,7 nalewki. Brzoskwinie umyć wypestkować pokroić na połówki. wrzucić do słoja minimum 2 l. zasypując warstwami cukrem. Całość zalać wódką. Odstawić w ciemne miejsce na 3 miesiące. Nalewkę zlewamy, a owoce są dobre do deseru i nie tylko.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 21 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
z brzoskwiń uzyskujemy taki kolor nalewki?0 Kto głosował? | Odpowiedz

angel58 01 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
ja robię to inaczej,zalewam owoce spirytusem i po kilku tygodniach odlewam nalewkę,gotuję cukier (kilogram cukru,1litr wody)z wodą przez kilka minut i tym syropem rozcieńczam nalewkę,jest wtedy taka likierowata,chodzi mi o konsystencję.odstawiam nalewkę jeszcze na miesiąc.oczywiście wody trzeba tyle aby nalewka nie była zbyt słaba procentowo,najlepiej wg własnego uznania.3 Kto głosował? | Odpowiedz

robertbaca 11 października 2009Zgłoś do usunięcia
i co dalej?1 Kto głosował? | Odpowiedz

qrdej 16 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
I potem po wyjęciu owoców i przefiltrowaniu będzie nalewka, tak?2 Kto głosował? | Odpowiedz