Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejna moja nalewka do wypróbowania. Polecam.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23244
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 173
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 357
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 524
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23244
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 173
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 357
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 524
Składniki
Ziarna kawy uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku do momentu, aż poczujemy jej silny aromat. Przełożyć do słoika i zalać spirytusem. Odstawić w ciemne miejsce na 3-4 tygodnie. Po tym czasie przelać przez gęstą gazę i ziarna usunąć. Zagotować wodę z cukrem. Zestawić z ognia, dodać rozpuszczalną kawę. Dokładnie wymieszać i odstawić do całkowitego ostygniecia. Połączyć ze spirytusem. Dodać bezalkoholowe piwo Karmi. Ponownie wymieszać i rozlać do butelek. Odstawić na kolejne 2-3 tygodnie. Na święta nabierze odpowiedniej mocy.