Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejna moja nalewka do wypróbowania. Polecam.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
Ziarna kawy uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku do momentu, aż poczujemy jej silny aromat. Przełożyć do słoika i zalać spirytusem. Odstawić w ciemne miejsce na 3-4 tygodnie. Po tym czasie przelać przez gęstą gazę i ziarna usunąć. Zagotować wodę z cukrem. Zestawić z ognia, dodać rozpuszczalną kawę. Dokładnie wymieszać i odstawić do całkowitego ostygniecia. Połączyć ze spirytusem. Dodać bezalkoholowe piwo Karmi. Ponownie wymieszać i rozlać do butelek. Odstawić na kolejne 2-3 tygodnie. Na święta nabierze odpowiedniej mocy.