Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejna moja nalewka do wypróbowania. Polecam.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Ziarna kawy uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku do momentu, aż poczujemy jej silny aromat. Przełożyć do słoika i zalać spirytusem. Odstawić w ciemne miejsce na 3-4 tygodnie. Po tym czasie przelać przez gęstą gazę i ziarna usunąć. Zagotować wodę z cukrem. Zestawić z ognia, dodać rozpuszczalną kawę. Dokładnie wymieszać i odstawić do całkowitego ostygniecia. Połączyć ze spirytusem. Dodać bezalkoholowe piwo Karmi. Ponownie wymieszać i rozlać do butelek. Odstawić na kolejne 2-3 tygodnie. Na święta nabierze odpowiedniej mocy.