Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięta pieprzowa zalana alkoholem 70 % jest nalewką leczniczą. Nalewka pomaga na dolegliwości żołądkowe takie jak wzdęcia, niestrawność, jest bardzo skuteczna. Zrobioną nalewkę przechowujemy w ciemnych butelkach wtedy nalewka nie będzie tracić koloru i będzie miała kolor ciemnozielony.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11917
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11917
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
1 - Miętę rwiemy w drobne kawałki. 2 - Wkładamy do ciemnej, najlepiej do zielonej butelki. 3 - Zalewamy alkoholem i odstawiamy w ciemne miejsce na okres 6 tygodni. 4 - Codziennie potrząsamy, mieszamy butelką. 5 - Po upływie 6 tygodni, oddzielamy alkohol od mięty. 6 - Wlewamy nalewkę do drugiej, ciemnej butelki i przechowujemy w ciemnym, chłodnym miejscu. Działanie: Nalewka miętowa działa na bóle żołądka. Używana jest przy dolegliwościach żołądkowych takich jak, niestrawność i wzdęcia. Dawkowanie: W razie dolegliwości żołądkowych wypijamy 25 gram nalewki, przy większym bólu 50 gram. Na zdrowie !!!