Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszną nalewkę. Idealnie nadaje się na zimę - solo, albo jako dodatek do herbaty.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
Cytryny sparzamy, wyciskamy z nich sok. Dodajemy spirytus i miód. Jeśli mamy bardzo gęsty miód dodajemy do niego 100ml przegotowanej letniej wody. Mieszamy całość drewnianą łyżką do rozpuszczenia miodu. Mieszamy co 3-4 dni, używają do tego drewnianej łyżki. Po dwóch tygodniach nalewka jest gotowa.