Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewkę można przygotować zarówno z czereśni z pestkami jak i drylowanych. Może być wytrawna lub słodka.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 847
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4469
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1076
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 476
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3255
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 847
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4469
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1076
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 476
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3255
Składniki
Umyte czereśnie nacinamy i wsypujemy do słoja, dodajemy goździki, korę cynamonu i sok z cytryny. Wszystko zalewamy alkoholem, szczelnie zakręcamy i odstawiamy na 4 tygodnie(z pestkami na 4 tygodnie, drylowane na 8 tygodni) w pokojowej temperaturze, co kilka dni mieszamy słojem. Po czasie maceracji zlewamy nalewkę. Pozostałe w słoju owoce zasypujemy cukrem trzcinowym i ponownie odstawiamy do momentu aż cukier całkowicie się rozpuści. Łączymy dwa nalewy, wytrawny i słodki, filtrujemy po kilku dniach i zlewamy do butli dodajemy kardamon 20 ziaren, szczelnie korkujemy. Nalewkę z czereśni przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu.
Smacznego !!!