Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka poziomkowa ma doskonały smak i aromat. Prawdziwy rarytas wśród nalewek.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 601
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12127
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 601
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12127
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Przebrane świeże poziomki umieszczamy w słoju (nie myjemy poziomek). Zalewamy poziomki spirytusem ponad owoce. Odstawiamy w ciepłe, ocienione miejsce na dwa dni. Po dwóch dniach zlewamy, filtrując przez bibułę filtracyjną. Odmierzamy ilość nalewki i taką samą ilością przegotowanej, ciepłej wody, zalewamy owoce ponad ich poziom. Pozostawiamy na dwa dni. Po dwóch dniach zlewamy, filtrujemy. Wlewamy do butelek, szczelnie zamykamy i odstawiamy w ciemne chłodne miejsce na 6 miesięcy. Na zdrowie !!!