Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26632
Dodano: 31.07.2020
Odsłon: 1774
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Przebrane świeże poziomki umieszczamy w słoju (nie myjemy poziomek). Zalewamy poziomki spirytusem ponad owoce. Odstawiamy w ciepłe, ocienione miejsce na dwa dni. Po dwóch dniach zlewamy, filtrując przez bibułę filtracyjną. Odmierzamy ilość nalewki i taką samą ilością przegotowanej, ciepłej wody, zalewamy owoce ponad ich poziom. Pozostawiamy na dwa dni. Po dwóch dniach zlewamy, filtrujemy. Wlewamy do butelek, szczelnie zamykamy i odstawiamy w ciemne chłodne miejsce na 6 miesięcy.
Na zdrowie !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 31 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz