Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka poziomkowa ma doskonały smak i aromat. Prawdziwy rarytas wśród nalewek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3363
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3734
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 509
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3363
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3734
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 509
Składniki
Przebrane świeże poziomki umieszczamy w słoju (nie myjemy poziomek). Zalewamy poziomki spirytusem ponad owoce. Odstawiamy w ciepłe, ocienione miejsce na dwa dni. Po dwóch dniach zlewamy, filtrując przez bibułę filtracyjną. Odmierzamy ilość nalewki i taką samą ilością przegotowanej, ciepłej wody, zalewamy owoce ponad ich poziom. Pozostawiamy na dwa dni. Po dwóch dniach zlewamy, filtrujemy. Wlewamy do butelek, szczelnie zamykamy i odstawiamy w ciemne chłodne miejsce na 6 miesięcy. Na zdrowie !!!