Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka poziomkowa ma doskonały smak i aromat. Prawdziwy rarytas wśród nalewek.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 943
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1978
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 943
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1978
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Składniki
Przebrane świeże poziomki umieszczamy w słoju (nie myjemy poziomek). Zalewamy poziomki spirytusem ponad owoce. Odstawiamy w ciepłe, ocienione miejsce na dwa dni. Po dwóch dniach zlewamy, filtrując przez bibułę filtracyjną. Odmierzamy ilość nalewki i taką samą ilością przegotowanej, ciepłej wody, zalewamy owoce ponad ich poziom. Pozostawiamy na dwa dni. Po dwóch dniach zlewamy, filtrujemy. Wlewamy do butelek, szczelnie zamykamy i odstawiamy w ciemne chłodne miejsce na 6 miesięcy. Na zdrowie !!!