Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo aromatyczna, różowa, słodko-kwaśna nalewka dla wszystkich miłośników rabarbaru
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 125
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 252
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 783
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 426
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 583
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 125
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 252
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 783
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 426
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 583
Składniki
rabarbar myjemy, odcinamy końcówki, a potem łodygi kroimy na ok 1 cm kawałki, wrzucamy do dużego słoja, zalewamy miodem i odstawiamy na 24 godziny
teraz do słoja dolewamy spirytus i wódkę i odstawiamy na 8 tygodni
gotową nalewkę odlewamy (rabarbar warto wycisnąć przez ściereczkę), przelewamy do butelek i odstawiamy na kolejne 2-3 miesiące
z podanych składników otrzymujemy ok. 1,5 litra aromatycznej, głęboko różowej nalewki o słodko-kwaskowatym smaku, smacznego ;-)