Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo aromatyczna, różowa, słodko-kwaśna nalewka dla wszystkich miłośników rabarbaru
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 305
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3002
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 305
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3002
Składniki
rabarbar myjemy, odcinamy końcówki, a potem łodygi kroimy na ok 1 cm kawałki, wrzucamy do dużego słoja, zalewamy miodem i odstawiamy na 24 godziny
teraz do słoja dolewamy spirytus i wódkę i odstawiamy na 8 tygodni
gotową nalewkę odlewamy (rabarbar warto wycisnąć przez ściereczkę), przelewamy do butelek i odstawiamy na kolejne 2-3 miesiące
z podanych składników otrzymujemy ok. 1,5 litra aromatycznej, głęboko różowej nalewki o słodko-kwaskowatym smaku, smacznego ;-)