Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo aromatyczna, różowa, słodko-kwaśna nalewka dla wszystkich miłośników rabarbaru
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 439
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 62
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 147
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 439
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 62
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 147
Składniki
rabarbar myjemy, odcinamy końcówki, a potem łodygi kroimy na ok 1 cm kawałki, wrzucamy do dużego słoja, zalewamy miodem i odstawiamy na 24 godziny
teraz do słoja dolewamy spirytus i wódkę i odstawiamy na 8 tygodni
gotową nalewkę odlewamy (rabarbar warto wycisnąć przez ściereczkę), przelewamy do butelek i odstawiamy na kolejne 2-3 miesiące
z podanych składników otrzymujemy ok. 1,5 litra aromatycznej, głęboko różowej nalewki o słodko-kwaskowatym smaku, smacznego ;-)