Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba już ostatnia chwila na nalewkę świąteczną. Mam nadzieję, że nabierze swojej mocy. Minimum 5 tygodni, więc zmieszczę się na styk. Opinią na temat smaku podzielę się po świętach, ponieważ robię ja po raz pierwszy, dlatego nie wiem jak smakuje. z opinii innych internatów i blogowiczów wynika ,że jest bardzo dobra.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 197
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 526
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 197
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 526
Składniki
W garnuszku podgrzać szklankę alkoholu i rozpuścić w nim cukier podgrzewając. Nie zagotować. po wystudzeniu dodać pozostały alkohol.
Do słoja wrzucamy wszystkie bakalie, pomarańcze dobrze sparzamy wrzątkiem. kroimy w duże kawałki układamy na wierzchu słoja.
Całość zalewamy alkoholem. zakręcamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po 5- 6 tygodniach odcedzamy i smakujemy .mam nadzieję ,że będzie pyszna.