Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna nalewka do zrobienia w bardzo krótkim czasie... Dla osób które lubią większą moc %% polecam zamiast wódki dodać spirytus
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11824
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11824
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Szklankę wody zagotować, dodać cukier. Powstały syrop wystudzić. Cytrusy dobrze umyć i sparzyć wrzątkiem. Zetrzeć skórkę z pomarańczy i cytryn, po czym dokładnie wycisnąć sok z wszystkich owoców. Sok i starte skórki umieścić w dużym słoju, zalać wódką i przygotowanym wcześniej syropem. Dobrze zakręcić i wstrząsnąć. Odstawić na 1-2 dni do przegryzienia się, u nas nalewka stała 7 dni. W tym czasie należy co jakiś czas energicznie wstrząsnąć.
Przefiltrować kilka razy przez gazę po czym zlać do butelek. Z podanych składników wyszły 2 butelki po 500ml. nalewki