Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna nalewka do zrobienia w bardzo krótkim czasie... Dla osób które lubią większą moc %% polecam zamiast wódki dodać spirytus
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Szklankę wody zagotować, dodać cukier. Powstały syrop wystudzić. Cytrusy dobrze umyć i sparzyć wrzątkiem. Zetrzeć skórkę z pomarańczy i cytryn, po czym dokładnie wycisnąć sok z wszystkich owoców. Sok i starte skórki umieścić w dużym słoju, zalać wódką i przygotowanym wcześniej syropem. Dobrze zakręcić i wstrząsnąć. Odstawić na 1-2 dni do przegryzienia się, u nas nalewka stała 7 dni. W tym czasie należy co jakiś czas energicznie wstrząsnąć.
Przefiltrować kilka razy przez gazę po czym zlać do butelek. Z podanych składników wyszły 2 butelki po 500ml. nalewki