Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z rodzinnej Księgi Nalewek mojej koleżanki z pracy. Kiedy tylko o nim usłyszałam, od razu wiedziałam, że muszę zrobić tę nalewkę.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1175
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 37
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1023
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1175
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 37
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1023
Składniki
Jarzębinę obrałam z gałązek, umyłam i odłożyłam do zamrażarki na tydzień.
Po tygodniu: do słoja wlałam wodę, rozpuściłam w niej cukier, dodałam rozmrożoną jarzębinę, sok z cytryny i spirytus. Odstawiłam na dwa miesiące. Przez ten czas należy co drugi dzień przemieszać zawartość słoja. Po tym czasie przecedziłam nalewkę przez gazę do butelek.