Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z rodzinnej Księgi Nalewek mojej koleżanki z pracy. Kiedy tylko o nim usłyszałam, od razu wiedziałam, że muszę zrobić tę nalewkę.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 76
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 76
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Jarzębinę obrałam z gałązek, umyłam i odłożyłam do zamrażarki na tydzień.
Po tygodniu: do słoja wlałam wodę, rozpuściłam w niej cukier, dodałam rozmrożoną jarzębinę, sok z cytryny i spirytus. Odstawiłam na dwa miesiące. Przez ten czas należy co drugi dzień przemieszać zawartość słoja. Po tym czasie przecedziłam nalewkę przez gazę do butelek.