Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest okres świąteczny dużo spotkań i rozmów przy pysznych przekąskach oraz napitkach. Dzisiaj coś do kawki i niej jest to ciasto. Polecam bo ten napój jest super wyskokowy pod względem smaku.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 554
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11294
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2741
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 554
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11294
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2741
Składniki
Napój ten jest prosty w zrobieniu, ponieważ Kukułki i inne składniki są łatwe do dostania w naszych sklepach.
Kukułki wkładamy do blendera i blendujemy na proszek.
Jak mamy już to zrobione, dodajemy mleko oraz wódkę i mieszamy wszystko razem na małych obrotach.
Następnie dodajemy 3 żółtka i blendujemy całość na małych obrotach.
Przygotowaną masę wlewamy do garnuszka i podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając.
Cały czas mieszamy do temperatury 65 st C. Jak osiągamy taką temperaturę to nalewaka jest już gotowa.
Na początku nalewamy sobie do kieliszka by skosztować jak smakuje nasza własnoręcznie zrobiona nalewaka, a resztę przelewamy do butelki. Smacznego.