Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka z orzechów włoskich i miodu

Nalewka z orzechów włoskich i miodu

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 291

Nalewka o działaniu prozdrowotnym, dobra m.in. na żołądek, bez alkoholu.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Młode włoskie orzechy (należy zrywać w czerwcu), tj. jeszcze zielone, posiekać drobno razem ze skórką.

    Zalać miodem

  2. Wystawić w szklanym naczyniu w dobrze nasłonecznionym miejscu w mieszkaniu na okres 40 dni. Od czasu do czasu zamieszać.

    Po 40 dniach, odcedzić orzechy, resztę przelać i przechowywać w lodówce.

    Efekty działania pojawią się przy codziennym piciu niewielkiej ilości nalewki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń