Nalewka o działaniu prozdrowotnym, dobra m.in. na żołądek, bez alkoholu.
Nalewka z orzechów włoskich i miodu
Składniki
- Orzechy włoskie 40 sztuk
- Miód 1 litr
Składniki
- Orzechy włoskie 40 sztuk
- Miód 1 litr

Etapy przygotowania
Młode włoskie orzechy (należy zrywać w czerwcu), tj. jeszcze zielone, posiekać drobno razem ze skórką. Zalać miodem
Wystawić w szklanym naczyniu w dobrze nasłonecznionym miejscu w mieszkaniu na okres 40 dni. Od czasu do czasu zamieszać. Po 40 dniach, odcedzić orzechy, resztę przelać i przechowywać w lodówce. Efekty działania pojawią się przy codziennym piciu niewielkiej ilości nalewki.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 351
Ostatnio komentowane przepisy

To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 351



Składniki
- Orzechy włoskie 40 sztuk
- Miód 1 litr
Młode włoskie orzechy (należy zrywać w czerwcu), tj. jeszcze zielone, posiekać drobno razem ze skórką. Zalać miodem
Wystawić w szklanym naczyniu w dobrze nasłonecznionym miejscu w mieszkaniu na okres 40 dni. Od czasu do czasu zamieszać. Po 40 dniach, odcedzić orzechy, resztę przelać i przechowywać w lodówce. Efekty działania pojawią się przy codziennym piciu niewielkiej ilości nalewki.