Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny zapach i smak:)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Pigwy umyć,obrać i usunąć gniazda nasienne.Następnie pokroić w drobną kostkę.
Zagotować szklankę wody i wsypać do niej cukier.Wymieszać i dodać sok z cytryny oraz skórkę startą na drobnych oczkach(bez białej osłonki)
Do gotującego się syropu wkładać kawałki pigwy i gotować na małym ogniu 5 min.Po całkowitym ostudzeniu wlać wódkę,przelać do szklanego naczynia i odstawić na miesiąc.Po miesiącu zlać do butelek i szczelnie zamknąć.
Kosteczki pigwy,które zostają wkładam do słoika,zakręcam i wykorzystuję np do niektórych deserów lub do herbaty:)