Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny zapach i smak:)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Pigwy umyć,obrać i usunąć gniazda nasienne.Następnie pokroić w drobną kostkę.
Zagotować szklankę wody i wsypać do niej cukier.Wymieszać i dodać sok z cytryny oraz skórkę startą na drobnych oczkach(bez białej osłonki)
Do gotującego się syropu wkładać kawałki pigwy i gotować na małym ogniu 5 min.Po całkowitym ostudzeniu wlać wódkę,przelać do szklanego naczynia i odstawić na miesiąc.Po miesiącu zlać do butelek i szczelnie zamknąć.
Kosteczki pigwy,które zostają wkładam do słoika,zakręcam i wykorzystuję np do niektórych deserów lub do herbaty:)