Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój z kurkumą, pieprzem i miodem to potężna dawka witamin, minerałów i antyoksydantów. Każdy ze składników ma prozdrowotne właściwości, wpływające niemal na każdy organizm. Napój z kurkumą, pieprzem i miodem najlepiej pić na czczo, ponieważ podkręci metabolizm już z samego rana, doda energii i wzmocni odporność. Do właściwości mikstury zalicza się też działanie przeciwzapalne, przeciwnowotworowe czy uspokajające.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 284
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 234
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1354
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 284
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 234
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1354
Składniki
Jak przygotować napój z kurkumą, pieprzem i miodem? To nic trudnego. Na początku przygotuj szklankę z letnią wodą (nie może być to wrzątek, bo spowoduje utratę cennych właściwości miodu).
Do szklanki z wodą wsyp szczyptę kurkumy i pieprzu. Przemieszaj dokładnie i wlej jeszcze łyżeczkę miodu. Również wymieszaj do połączenia składników.
Napój z kurkumą, pieprzem i miodem już gotowy. Pij na czczo i stosuj regularnie, jednak uważaj, aby nie przedawkować kuracji.