Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mikstura, która skutecznie pomaga walczyć jesienią i zimą z infekcjami i przeciwdziałać chorobom.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4489
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 19
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 54
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4489
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 19
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 54
Składniki
Przygotowujemy 2 słoiczki 330 ml wielkości lub jeden większy. Cytryny parzymy we wrzątku, a następnie szorujemy szczoteczką. Kroimy w cieńkie plasterki. Imbir oczyszczamy ze skórki i kroimy w kostkę lub talarki. Do słoiczków wkładamy na dno cytrynę, imbir , miód. I tak układamy na przemian aż słoik się wypełni. Zakręcamy wieczka i dstawiamy do lodówki. Następnego dnia po wytworzeniu się soku przyjmujemy 1 łyżkę przed śniadaniem, aż do wypicia soku. Uwagi: Pozostałe składniki można użyć do herbaty.