Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mikstura, która skutecznie pomaga walczyć jesienią i zimą z infekcjami i przeciwdziałać chorobom.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Przygotowujemy 2 słoiczki 330 ml wielkości lub jeden większy. Cytryny parzymy we wrzątku, a następnie szorujemy szczoteczką. Kroimy w cieńkie plasterki. Imbir oczyszczamy ze skórki i kroimy w kostkę lub talarki. Do słoiczków wkładamy na dno cytrynę, imbir , miód. I tak układamy na przemian aż słoik się wypełni. Zakręcamy wieczka i dstawiamy do lodówki. Następnego dnia po wytworzeniu się soku przyjmujemy 1 łyżkę przed śniadaniem, aż do wypicia soku. Uwagi: Pozostałe składniki można użyć do herbaty.