Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mikstura, która skutecznie pomaga walczyć jesienią i zimą z infekcjami i przeciwdziałać chorobom.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5398
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11846
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1357
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5398
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11846
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1357
Składniki
Przygotowujemy 2 słoiczki 330 ml wielkości lub jeden większy. Cytryny parzymy we wrzątku, a następnie szorujemy szczoteczką. Kroimy w cieńkie plasterki. Imbir oczyszczamy ze skórki i kroimy w kostkę lub talarki. Do słoiczków wkładamy na dno cytrynę, imbir , miód. I tak układamy na przemian aż słoik się wypełni. Zakręcamy wieczka i dstawiamy do lodówki. Następnego dnia po wytworzeniu się soku przyjmujemy 1 łyżkę przed śniadaniem, aż do wypicia soku. Uwagi: Pozostałe składniki można użyć do herbaty.