Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mikstura, która skutecznie pomaga walczyć jesienią i zimą z infekcjami i przeciwdziałać chorobom.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19492
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2048
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1715
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19492
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2048
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1715
Składniki
Przygotowujemy 2 słoiczki 330 ml wielkości lub jeden większy. Cytryny parzymy we wrzątku, a następnie szorujemy szczoteczką. Kroimy w cieńkie plasterki. Imbir oczyszczamy ze skórki i kroimy w kostkę lub talarki. Do słoiczków wkładamy na dno cytrynę, imbir , miód. I tak układamy na przemian aż słoik się wypełni. Zakręcamy wieczka i dstawiamy do lodówki. Następnego dnia po wytworzeniu się soku przyjmujemy 1 łyżkę przed śniadaniem, aż do wypicia soku. Uwagi: Pozostałe składniki można użyć do herbaty.