Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki sposób robienia kawy został wynaleziony w Tesalonikach w 1957 roku przez Dimitrisa Vakondiosa. Kawa frappé bardzo szybko stała się przebojem greckich kawiarni i tawern. Mocno zimny napój zwieńczony lekką pianką jest idealną ochłodą w upalne dni!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Kawę wsypujemy do blendera, dodajemy około 1-2 łyżki zimnej wody. Jeśli kawa ma być słodka, to dodajemy też cukier na tym etapie. Kawę z wodą blendujemy na pianę. Pianę przekładamy do wysokich szklanek, dodajemy kostki lodu (2-3 na szklankę, na zdjęciu poniżej jest piana z lodem) i ostrożnie dopełniamy wodą wlewając ją po ściance szklanki. Na tym etapie można też dodać mleko. Gotowe! Z podanej ilości wychodzą dwie typowe szklanki kawy.