Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka orzechowa oprócz właściwości leczniczych ma też świetne walory smakowe. Polecam.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22705
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15069
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4815
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45168
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22705
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15069
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4815
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45168
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 697
Składniki
Zebrane orzechy w całości pokroić nożem na mniejsze kawałki. Przełożyć do dużego słoja i zalać spirytusem. Zakręcić mocno i odstawić w ciemne miejsce na 2 miesiące (od czasu do czasu potrząsając słojem). Następnie odsączamy orzechy, które są już do wyrzucenia, a pozostały alkohol łączymy z rozpuszczonym w przegotowanej wodzie cukrem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przegryzienia na kilka miesięcy. Moja zniknęła już po 5 miesiącach:) I była idealna:)