Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, zdrowa i orzeźwiająca woda smakowa, bez żadnych ulepszaczy i "podkręcaczy" smaku:)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Gałązki mięty lekko roztarłam w dłoniach, limonkę i cytrynę pokroiłam na drobniejsze kawałki. Wszystko razem wrzuciłam do butelki, zalałam zimną wodą i przemieszałam. Wodę można dodatkowo osłodzić, np. miodem, syropem klonowym czy stewią- ja osobiście nie przepadam za słodkimi napojami, więc było to dla mnie zbyteczne. Uwaga! Woda im dłużej postoi tym bardziej nabiera kwaskowatego smaku:) Po wypiciu całej butelki dolałam po prostu kolejną porcję wody- nadal była pyszna:)