Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24914
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 122
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 83
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 547
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24914
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 122
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 83
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 547
Składniki
Pomarańcze sparzyłam, obrałam cienko ze skórki a sok wycisnęłam. potrzebujemy około litra soku. Z cytryn wycisnęłam sok. Sok wlałam do dużego słoja, dodałam połowę skórek z pomarańczy i obrany i pokrojony w plasterki imbir. Do słoja wlałam destylat.
Po tygodniu przelałam napój przez wyparzoną lnianą ścierkę, na koniec skórki wycisnęłam. Napój przelałam z powrotem do słoja.
Napój powinien się odstać i wtedy można go ściągnąć rurką z nad osadu do butelek. Napój jest smaczny bez dodatków jak i w drinkach. Smacznego :)