Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Pomarańcze sparzyłam, obrałam cienko ze skórki a sok wycisnęłam. potrzebujemy około litra soku. Z cytryn wycisnęłam sok. Sok wlałam do dużego słoja, dodałam połowę skórek z pomarańczy i obrany i pokrojony w plasterki imbir. Do słoja wlałam destylat.
Po tygodniu przelałam napój przez wyparzoną lnianą ścierkę, na koniec skórki wycisnęłam. Napój przelałam z powrotem do słoja.
Napój powinien się odstać i wtedy można go ściągnąć rurką z nad osadu do butelek. Napój jest smaczny bez dodatków jak i w drinkach. Smacznego :)