Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2065
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 302
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 743
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2065
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 302
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 743
Składniki
Pomarańcze sparzyłam, obrałam cienko ze skórki a sok wycisnęłam. potrzebujemy około litra soku. Z cytryn wycisnęłam sok. Sok wlałam do dużego słoja, dodałam połowę skórek z pomarańczy i obrany i pokrojony w plasterki imbir. Do słoja wlałam destylat.
Po tygodniu przelałam napój przez wyparzoną lnianą ścierkę, na koniec skórki wycisnęłam. Napój przelałam z powrotem do słoja.
Napój powinien się odstać i wtedy można go ściągnąć rurką z nad osadu do butelek. Napój jest smaczny bez dodatków jak i w drinkach. Smacznego :)