Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poncz świąteczny na bazie czerwonego wina i herbaty. Całość dopełnia świeża żurawina, pomarańcze, cynamon i anyż. Gorący napój, który doskonale rozgrzewa w chłodne, zimowe dni. Przygotujecie go w zaledwie 15 minut.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11937
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8678
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155393
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11937
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8678
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155393
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Składniki
Torebki herbaty przełóż do dzbanka, zalej litrem gorącej wody. Herbatę odstaw na 3-4 minuty. Wyciągnij torebki herbat z dzbanka.
Do herbaty dodaj cynamon, anyż, goździki i imbir. Pomarańcze pokrój na plasterki. Dodaj do dzbanka razem z żurawiną. Herbatę posłodź miodem.
Wino podgrzej w rondelku (nie doprowadź wina do wrzenia) i przelej do dzbanka z herbatą. Składniki wymieszaj. Poncz świąteczny serwuj na ciepło tuż po przyrządzeniu.