Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poncz świąteczny na bazie czerwonego wina i herbaty. Całość dopełnia świeża żurawina, pomarańcze, cynamon i anyż. Gorący napój, który doskonale rozgrzewa w chłodne, zimowe dni. Przygotujecie go w zaledwie 15 minut.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 18826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1047
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4359
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1034
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1233
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4218
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 18826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1047
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4359
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1034
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1233
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4218
Składniki
Torebki herbaty przełóż do dzbanka, zalej litrem gorącej wody. Herbatę odstaw na 3-4 minuty. Wyciągnij torebki herbat z dzbanka.
Do herbaty dodaj cynamon, anyż, goździki i imbir. Pomarańcze pokrój na plasterki. Dodaj do dzbanka razem z żurawiną. Herbatę posłodź miodem.
Wino podgrzej w rondelku (nie doprowadź wina do wrzenia) i przelej do dzbanka z herbatą. Składniki wymieszaj. Poncz świąteczny serwuj na ciepło tuż po przyrządzeniu.