Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poncz świąteczny na bazie czerwonego wina i herbaty. Całość dopełnia świeża żurawina, pomarańcze, cynamon i anyż. Gorący napój, który doskonale rozgrzewa w chłodne, zimowe dni. Przygotujecie go w zaledwie 15 minut.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 65
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 58
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 67
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 35
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 65
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 58
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 67
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 35
Składniki
Torebki herbaty przełóż do dzbanka, zalej litrem gorącej wody. Herbatę odstaw na 3-4 minuty. Wyciągnij torebki herbat z dzbanka.
Do herbaty dodaj cynamon, anyż, goździki i imbir. Pomarańcze pokrój na plasterki. Dodaj do dzbanka razem z żurawiną. Herbatę posłodź miodem.
Wino podgrzej w rondelku (nie doprowadź wina do wrzenia) i przelej do dzbanka z herbatą. Składniki wymieszaj. Poncz świąteczny serwuj na ciepło tuż po przyrządzeniu.