Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poncz świąteczny na bazie czerwonego wina i herbaty. Całość dopełnia świeża żurawina, pomarańcze, cynamon i anyż. Gorący napój, który doskonale rozgrzewa w chłodne, zimowe dni. Przygotujecie go w zaledwie 15 minut.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40642
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1028
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 256
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3362
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40642
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1028
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 256
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3362
Składniki
Torebki herbaty przełóż do dzbanka, zalej litrem gorącej wody. Herbatę odstaw na 3-4 minuty. Wyciągnij torebki herbat z dzbanka.
Do herbaty dodaj cynamon, anyż, goździki i imbir. Pomarańcze pokrój na plasterki. Dodaj do dzbanka razem z żurawiną. Herbatę posłodź miodem.
Wino podgrzej w rondelku (nie doprowadź wina do wrzenia) i przelej do dzbanka z herbatą. Składniki wymieszaj. Poncz świąteczny serwuj na ciepło tuż po przyrządzeniu.