Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1367
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 314
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1367
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 314
Składniki
Cukier, cukier waniliowy i goździki wsypać do garnka, następnie wlać piwo i podgrzewać tak długo aż cukier się rozpuści i wywar będzie gorący. (nie doprowadzając do zagotowania)
Następnie wystudzić i wlać spirytus, wymieszać po czym rozlać do butelek.
Najlepiej smakuje po 3-4 dniach.
SMACZNEGO!!!