Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół nie jednemu uratował życie, a już na pewno zdrowie. Wypity gorący po spacerze w wietrzny, mało przyjemy dzień rozgrzeje od stóp do głów. Polecam wersję polsko-japońską. Mega bomba zdrowotności.
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 24
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 544
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 91
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 463
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 111
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 24
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 544
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 91
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 463
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 111
Składniki
Mięso dokładnie umyć i umieścić w garnku. Zalać zimną wodą i zacząć gotować. Usunąć powstałe szumowiny. Dodać pieprz czarny, obrane, umyte marchewki, pietruszkę i selera. Dodać sól. Gotować na wolnym ogniu. A teraz przygotować cebule, czosnek i imbir. Dokładnie umyć. Nie obierać. Cebule pokroić na połówki i główkę czosnku przekroić w poprzek, a imbir pokroić w plasterki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarniku nagrzanego do 180 stopni na ok 20-30 min. Dodać do gotującego się rosołu. Gotować jeszcze ok 90 min na bardzo wolnym ogniu. Tak, żeby rosół tylko mrugał. Jeśli jest taka potrzeba uzupełnić wodę, dolać wrzątku. Rosół przecedzić. Dodać łyżkę pasty miso i sos sojowy. Podawać gorący do picia z dodatkiem pokrojonego szczypioru. Można oczywiście podać na talerzu z makaronem np naleśnikowym. Na zdrowie.