Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół nie jednemu uratował życie, a już na pewno zdrowie. Wypity gorący po spacerze w wietrzny, mało przyjemy dzień rozgrzeje od stóp do głów. Polecam wersję polsko-japońską. Mega bomba zdrowotności.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4159
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11385
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5492
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13553
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5332
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4159
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11385
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5492
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13553
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5332
Składniki
Mięso dokładnie umyć i umieścić w garnku. Zalać zimną wodą i zacząć gotować. Usunąć powstałe szumowiny. Dodać pieprz czarny, obrane, umyte marchewki, pietruszkę i selera. Dodać sól. Gotować na wolnym ogniu. A teraz przygotować cebule, czosnek i imbir. Dokładnie umyć. Nie obierać. Cebule pokroić na połówki i główkę czosnku przekroić w poprzek, a imbir pokroić w plasterki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarniku nagrzanego do 180 stopni na ok 20-30 min. Dodać do gotującego się rosołu. Gotować jeszcze ok 90 min na bardzo wolnym ogniu. Tak, żeby rosół tylko mrugał. Jeśli jest taka potrzeba uzupełnić wodę, dolać wrzątku. Rosół przecedzić. Dodać łyżkę pasty miso i sos sojowy. Podawać gorący do picia z dodatkiem pokrojonego szczypioru. Można oczywiście podać na talerzu z makaronem np naleśnikowym. Na zdrowie.