Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół nie jednemu uratował życie, a już na pewno zdrowie. Wypity gorący po spacerze w wietrzny, mało przyjemy dzień rozgrzeje od stóp do głów. Polecam wersję polsko-japońską. Mega bomba zdrowotności.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11927
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6793
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11927
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6793
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Składniki
Mięso dokładnie umyć i umieścić w garnku. Zalać zimną wodą i zacząć gotować. Usunąć powstałe szumowiny. Dodać pieprz czarny, obrane, umyte marchewki, pietruszkę i selera. Dodać sól. Gotować na wolnym ogniu. A teraz przygotować cebule, czosnek i imbir. Dokładnie umyć. Nie obierać. Cebule pokroić na połówki i główkę czosnku przekroić w poprzek, a imbir pokroić w plasterki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarniku nagrzanego do 180 stopni na ok 20-30 min. Dodać do gotującego się rosołu. Gotować jeszcze ok 90 min na bardzo wolnym ogniu. Tak, żeby rosół tylko mrugał. Jeśli jest taka potrzeba uzupełnić wodę, dolać wrzątku. Rosół przecedzić. Dodać łyżkę pasty miso i sos sojowy. Podawać gorący do picia z dodatkiem pokrojonego szczypioru. Można oczywiście podać na talerzu z makaronem np naleśnikowym. Na zdrowie.