Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wspaniały koktajl – gęsty, przecierowy, mętny – doskonałe źródło fitoskładników, obecnych w użytych produktach. Oprócz działania zasadotwórczego i ogólnie odżywczego, napój jest także lekko odchudzający – niskokaloryczny, a przy tym sycący. No i ten kolor…
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1895
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1895
Składniki
Upieczone lub ugotowane buraki ostudź, obierz i pokrój na kawałki.
Do buraków dodaj maliny (zostaw 3-4 najładniejsze do przybrania) i sok żurawinowy, po czym całość zmiksuj blenderem na gładką masę.
Koktajl przecedź do dzbanka przez sito lub durszlak odrzucając część buraczanych wytłoczyn i malinowe pesteczki, jednak jeśli Ci one nie przeszkadzają – pomiń ten krok. Są dobrym źródłem błonnika i karmią Twój mikrobiom
Rozlej całość do 3-4 szklanek. Na wierzchu możesz zrobić kleks z jogurtu i położyć po 1 malinie. Podawaj natychmiast po przyrządzeniu.