Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wspaniały koktajl – gęsty, przecierowy, mętny – doskonałe źródło fitoskładników, obecnych w użytych produktach. Oprócz działania zasadotwórczego i ogólnie odżywczego, napój jest także lekko odchudzający – niskokaloryczny, a przy tym sycący. No i ten kolor…
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 60
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 146
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2516
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 60
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 146
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2516
Składniki
Upieczone lub ugotowane buraki ostudź, obierz i pokrój na kawałki.
Do buraków dodaj maliny (zostaw 3-4 najładniejsze do przybrania) i sok żurawinowy, po czym całość zmiksuj blenderem na gładką masę.
Koktajl przecedź do dzbanka przez sito lub durszlak odrzucając część buraczanych wytłoczyn i malinowe pesteczki, jednak jeśli Ci one nie przeszkadzają – pomiń ten krok. Są dobrym źródłem błonnika i karmią Twój mikrobiom
Rozlej całość do 3-4 szklanek. Na wierzchu możesz zrobić kleks z jogurtu i położyć po 1 malinie. Podawaj natychmiast po przyrządzeniu.