Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne rozgrzewające smoothie. Pewnie się zastanawiacie jak z dynią, to nie może być dobre. Otóż jest nie tylko dobre ale pyszne. Dynia sama w sobie jest mdła, ale w połączeniu z ananasem, mango nie czuć jej. Nawet jak ktoś nie lubi dyni, nie wyczuje jej w smaku. A mamy pyszną, zdrową porcje witamin. Kolor smoothie zawdzięczany własnie dyni. Dodałam do niego także banana, cytrynę, cynamon i wodę kokosową. Tą ostatnią możecie zastąpić zwykłą wodą. Wersja wegańska z nutą chili.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 215
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 85
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 430
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 215
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 85
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 430
Składniki
Dynię kroję na mniejsze kawałki i wstawiam na blaszce do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 10-15 minut. Jak dynia przestygnie, obkrawam ją ze skóry, ale można dodać ją ze skórą bo jest jadalna. Obrane mango, banana, ananasa pokrojonego przekładam do misy od blendera, dodaję dynię, sok z cytryny, wodę kokosową i miksuję blenderem. Smoothie podaję z cynamonem, chili, melisą i kawałkami owoców.