Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uda Wam się jeszcze zdobyć winogrono z przy domowych winorośli, to mam dla Was świetną propozycję. Ostatnio dostałam sporą ilość, ale niestety moje chłopcy nie bardzo chcą je jeść, więc postanowiłam je przetrzeć i podać je w formie soku. Był to strzał w dziesiątkę. Chłopaki uwielbiają soki, więc chociaż w ten sposób dostarczyłam im bogactwo witamin, które zawierają winogrona. Zapraszam :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7471
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2410
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7471
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2410
Składniki
Winogrono dokładnie umyć. Kulki winogrona przełożyć do garnka, wsypać cukier i zalać wrzątkiem (ilość wody tylko tyle, aby zalać owoce). Całość gotować przez 3-4 minuty. Zostawić do wystygnięcia. Następnie przelać przez sitko i przetrzeć. W razie potrzeby można dolać jeszcze przefiltrowaną zimną wodę.
Smacznego !
:)
Najlepiej smakuje mocno schłodzony.