Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odstrasza Cie cierpki smak owoców aronii, a wiesz, że to zdrowy owoc...spróbuj tej wersji soku i będziesz zadowolony:)
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7751
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 142
Surówka z kapustą pekińską jest orzeźwiająca, smaczna i chrupka. Do jej przyg...
Odsłon: 54
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3886
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7751
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 142
Surówka z kapustą pekińską jest orzeźwiająca, smaczna i chrupka. Do jej przyg...
Odsłon: 54
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3886
Składniki
Owoce i liście umyć i zalać wodą. Gotować na małym ogniu 20 min. Zostawić na noc.
Na drugi dzień odcedzić, dodać cukier i kwasek (opcjonalnie można kwasek zastąpić sokiem z cytryny ale ilość trzeba samemu dopasować, bo zależy od "kwaśności" i wielkości cytryn, myślę, że min. 5 duzych sztuk jest konieczne). Zagotować. Zlać do buteleczek i pasteryzować 10 min.