Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odstrasza Cie cierpki smak owoców aronii, a wiesz, że to zdrowy owoc...spróbuj tej wersji soku i będziesz zadowolony:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39600
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39600
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Składniki
Owoce i liście umyć i zalać wodą. Gotować na małym ogniu 20 min. Zostawić na noc.
Na drugi dzień odcedzić, dodać cukier i kwasek (opcjonalnie można kwasek zastąpić sokiem z cytryny ale ilość trzeba samemu dopasować, bo zależy od "kwaśności" i wielkości cytryn, myślę, że min. 5 duzych sztuk jest konieczne). Zagotować. Zlać do buteleczek i pasteryzować 10 min.