Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odstrasza Cie cierpki smak owoców aronii, a wiesz, że to zdrowy owoc...spróbuj tej wersji soku i będziesz zadowolony:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 376
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 257
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1391
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 376
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 257
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1391
Składniki
Owoce i liście umyć i zalać wodą. Gotować na małym ogniu 20 min. Zostawić na noc.
Na drugi dzień odcedzić, dodać cukier i kwasek (opcjonalnie można kwasek zastąpić sokiem z cytryny ale ilość trzeba samemu dopasować, bo zależy od "kwaśności" i wielkości cytryn, myślę, że min. 5 duzych sztuk jest konieczne). Zagotować. Zlać do buteleczek i pasteryzować 10 min.