Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odstrasza Cie cierpki smak owoców aronii, a wiesz, że to zdrowy owoc...spróbuj tej wersji soku i będziesz zadowolony:)
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 193
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 48
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1243
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 83
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 193
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 48
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1243
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 83
Składniki
Owoce i liście umyć i zalać wodą. Gotować na małym ogniu 20 min. Zostawić na noc.
Na drugi dzień odcedzić, dodać cukier i kwasek (opcjonalnie można kwasek zastąpić sokiem z cytryny ale ilość trzeba samemu dopasować, bo zależy od "kwaśności" i wielkości cytryn, myślę, że min. 5 duzych sztuk jest konieczne). Zagotować. Zlać do buteleczek i pasteryzować 10 min.