Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, a przede wszystkim zdrowy sok...czego chcieć więcej ))
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2312
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 756
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 423
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 178
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 111
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2312
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 756
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 423
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 178
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 111
Składniki
Aronię zamrozić na kilka dni, aby pozbawić ją goryczki.Po rozmrożeniu wsypać do dużego garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować ok.20 minut Odstawić na kilka godzin. Następnie przecedzić aronię razem z płynem do drugiego garnka przez gazę nałożoną na sito.Aronię jeszcze dobrze odcisnąć przez gazę.
Z pomarańczy i cytryn wycisnąć sok i połączyć z sokiem z aronii, wsypać cukier i doprowadzić do wrzenia. Gotować ok 10 minut i przelać do wyparzonych butelek lub słoików. Dla pewności pasteryzować 15 minut. Odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. SMACZNEGO! i na zdrowie ))