Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, a przede wszystkim zdrowy sok...czego chcieć więcej ))
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Aronię zamrozić na kilka dni, aby pozbawić ją goryczki.Po rozmrożeniu wsypać do dużego garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować ok.20 minut Odstawić na kilka godzin. Następnie przecedzić aronię razem z płynem do drugiego garnka przez gazę nałożoną na sito.Aronię jeszcze dobrze odcisnąć przez gazę.
Z pomarańczy i cytryn wycisnąć sok i połączyć z sokiem z aronii, wsypać cukier i doprowadzić do wrzenia. Gotować ok 10 minut i przelać do wyparzonych butelek lub słoików. Dla pewności pasteryzować 15 minut. Odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. SMACZNEGO! i na zdrowie ))