Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia postanowiłam zrobić likier.. I okazało się, że jest to banalnie proste. Osobiście nie robiłam nigdy likieru, więc jest to mój pierwszy raz :) Zapach jest boski, a wygląd zachwyca oczy.. Czekamy miesiąc i możemy na spokojnie popijać swój likier :) Dodatkowym atutem jest zapach korzenny, który nadają goździki, cynamon i nasze gwiazdki anyżowe.. Zapraszam do wykonania :)
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 238
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2670
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4743
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102231
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 238
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2670
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4743
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102231
Składniki
Mandarynki umyć, ponakłuwać i włożyć do słoika, dodać goździki, cynamon i zasypać cukrem. Polać miodem i zalać wódką. Odstawić na miesiąc, następnie przefiltrować. Nalać do buteleczki i zakorkować.