Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany syrop można wykorzystać do zimnych napojów, drinków czy do polania deserów. Jest smaczny i aromatyczny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5530
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1019
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12018
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5129
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1450
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5530
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1019
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12018
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5129
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1450
Składniki
Zagotować wodę z cukrem w dużym garnku. Zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut by syrop lekko odparował. Wrzucić umyte , przekrojone brzoskwinie pozbawione pestek. Garnek nakryć i odstawić na 24 godziny. Od czasu do czasu przemieszć drewnianą łyżką.W tym czasie owoce oddadzą swój smak i aromat. Przelać przez sito. Rozlać do butelek i pasteryzować 20 minut. Jeżeli zależy nam na owocach, możemy umieścić połówki brzoskwiń w słoikach i zalać je syropem ale wtedy dodajemy więcej cukru.