Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany syrop można wykorzystać do zimnych napojów, drinków czy do polania deserów. Jest smaczny i aromatyczny.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2863
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3391
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2863
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3391
Składniki
Zagotować wodę z cukrem w dużym garnku. Zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut by syrop lekko odparował. Wrzucić umyte , przekrojone brzoskwinie pozbawione pestek. Garnek nakryć i odstawić na 24 godziny. Od czasu do czasu przemieszć drewnianą łyżką.W tym czasie owoce oddadzą swój smak i aromat. Przelać przez sito. Rozlać do butelek i pasteryzować 20 minut. Jeżeli zależy nam na owocach, możemy umieścić połówki brzoskwiń w słoikach i zalać je syropem ale wtedy dodajemy więcej cukru.