Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka każdej Jesieniary (i Jesieniarza) czyli korzenno-dyniowy syrop do kawy. Słodki, bardzo aromatyczny i rozgrzewający - idealny na zimne dni.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231680
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4923
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36172
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1372
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231680
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4923
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36172
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1372
        
        
                Składniki
Puree dyniowe, wodę, cukier i wszystkie przyprawy umieszczamy w garnku. Gotujemy na małym ogniu ok 10 minut od momentu wrzenia. Jeśli chcecie bardzo gęsty syrop wydłużcie gotowanie do 15, a nawet 20 minut. Po ostudzeniu syrop przelewamy do słoiczka lub butelki i wkładamy do lodówki. Syrop można spokojnie przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Pumpkin spice jest świetnym dodatkiem do kaw mlecznych. Jest bardzo słodki, więc 1 łyżeczka spokojnie wystarcza na dużą kawę.