Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka każdej Jesieniary (i Jesieniarza) czyli korzenno-dyniowy syrop do kawy. Słodki, bardzo aromatyczny i rozgrzewający - idealny na zimne dni.
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 277
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3853
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6070
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 277
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3853
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6070
Składniki
Puree dyniowe, wodę, cukier i wszystkie przyprawy umieszczamy w garnku. Gotujemy na małym ogniu ok 10 minut od momentu wrzenia. Jeśli chcecie bardzo gęsty syrop wydłużcie gotowanie do 15, a nawet 20 minut. Po ostudzeniu syrop przelewamy do słoiczka lub butelki i wkładamy do lodówki. Syrop można spokojnie przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Pumpkin spice jest świetnym dodatkiem do kaw mlecznych. Jest bardzo słodki, więc 1 łyżeczka spokojnie wystarcza na dużą kawę.