Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowy syrop ma przyjemny, rześki, lekko chłodzący smak i bardzo lawendowy aromat. Już niewielka ilość syropu (łyżka na szklankę) rozcieńczona wodą przyjemnie chłodzi podczas upałów. Wlany na dno dużego kieliszka i dopełniony białym wytrawnym winem z lodówki – przenosi nas do pięknych, spokojnych, sennych miasteczek położonych na wzgórzach Prowansji. Już choćby z tego powodu warto go zrobić.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 126
Prosta i łatwa w przygotowaniu, kolorowa, sycąca i pyszna. Doskonała na każdą...
Odsłon: 172
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 126
Prosta i łatwa w przygotowaniu, kolorowa, sycąca i pyszna. Doskonała na każdą...
Odsłon: 172
Składniki
Suszone kwiaty lawendy oraz wanilię umieść w garnku. Zalej wrzątkiem, przykryj i odstaw do naciągnięcia i wystudzenia.
Napar lawendowy odcedź, dodaj cukier i kwas, ponownie zagotuj. Dodatek kwasu powoduje, że bury początkowo kolor naparu zmienia się w nieco bardziej przyjazny dla oka – różowy czy czerwonawy.
Gotowy syrop lawendowy należy trzymać w lodówce, a jeśli ma być przechowywany dłużej – musi być pasteryzowany.
Przepisy Napoje
Napoje
Bezalkoholowy drink Mojito
Napoje
Kwas imbirowo-kurkumowy
Napoje
Smoothie owocowe z dodatkiem imbiru
Napoje
Owocowy koktajl
Bezalkoholowy drink Mojito
Drink który dzisiaj podaję jest drinkiem bezalkoholowym, jest bardzo smacznym...
Odsłon: 312
Przepis dnia
Kwas imbirowo-kurkumowy
Pomysł na kwas imbirowo-kurkumowy podpatrzyłam kiedyś u znajomego, ale zrobił...
Odsłon: 6212