Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi około 2,5 butelki 330ml, ale jest na tyle aromatyczny, że na pewno wystarczy na długo i zaoszczędzi nieco kasy wszystkim jesieniarą. Zróbmy to!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2055
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3272
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2151
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2055
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3272
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2151
Składniki
Wsyp do garnka lub patelni cukier(500g) i dodaj wody(720ml) i gotuj aż cukier się rozpuści wsyp przyprawy(cynamon(8-10łżeczek),goździki(18szt),Gałka muszkatołowa(3łyżeczki),suszony imbir(2łyżeczli))Dodaj puree z dyni(80g).Gotuj do wyparowania wody i powstania gęstej konsystencji syropu ok. 15min.
Przecedź powstały syrop do butelek powinno powstać około 2.5butelki 330ml.