Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnek to prawdziwa gwiazda wśród przypraw – jego zdrowotne właściwości i korzyści z jedzenia są nieocenione. Zawiera on allicynę – substancję, która działa podobnie jak antybiotyk – antywirusowo i przeciwbakteryjnie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3076
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 582
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3685
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 254
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 385
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3076
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 582
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3685
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 254
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 385
Składniki
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy miód, sok z cytryn i uzupełniamy wodą. Dobrze mieszamy i odstawiamy na 24 godziny w ciepłem miejsce. Następnie przecedzamy przez sitko. Gotowe!!! PS. Jeżeli stwierdzicie, że syrop jest zbyt ostry w smaku, aby pić go 2-3 razy dziennie po łyżeczce, możecie go dodawać do zup, sosów, sałatek …