Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przygotowanie umożliwia zaserwowanie specjału niezapowiedzianym gościom
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 332
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1744
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 332
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1744
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Składniki
Pomarańczę sparz, pokrój w plastry. Włóż do garnka. Obierz imbir, dołóż do pomarańczy. Dodaj rodzynki, kardamon, goździki i cynamon. Zalej dwoma rodzajami czerwonego wina, angosturą i wermutem. Przykryj i odstaw na 12 godzin.
astępnego dnia do składników w garnku dolej wódkę, dosyp cukier. Mieszając zagotuj do pierwszego wrzenia. Dosyp midgały. Gotowy glögg natychmiast rozlej do szklaneczek. Do każdej możesz włożyć kawałek cynamonu. Podawaj.