Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przygotowanie umożliwia zaserwowanie specjału niezapowiedzianym gościom
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10363
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336709
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4187
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10363
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336709
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4187
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423342
Składniki
Pomarańczę sparz, pokrój w plastry. Włóż do garnka. Obierz imbir, dołóż do pomarańczy. Dodaj rodzynki, kardamon, goździki i cynamon. Zalej dwoma rodzajami czerwonego wina, angosturą i wermutem. Przykryj i odstaw na 12 godzin.
astępnego dnia do składników w garnku dolej wódkę, dosyp cukier. Mieszając zagotuj do pierwszego wrzenia. Dosyp midgały. Gotowy glögg natychmiast rozlej do szklaneczek. Do każdej możesz włożyć kawałek cynamonu. Podawaj.