Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przygotowanie umożliwia zaserwowanie specjału niezapowiedzianym gościom
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1821
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1821
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Pomarańczę sparz, pokrój w plastry. Włóż do garnka. Obierz imbir, dołóż do pomarańczy. Dodaj rodzynki, kardamon, goździki i cynamon. Zalej dwoma rodzajami czerwonego wina, angosturą i wermutem. Przykryj i odstaw na 12 godzin.
astępnego dnia do składników w garnku dolej wódkę, dosyp cukier. Mieszając zagotuj do pierwszego wrzenia. Dosyp midgały. Gotowy glögg natychmiast rozlej do szklaneczek. Do każdej możesz włożyć kawałek cynamonu. Podawaj.