Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny , pachnący świętami, tradycyjny kompot z suszu. Nie wyobrażam sobie wigilijnego stołu bez niego. Kompot idealnie nadaje się jako napój wspomagający trawienie. Smakuje nie tylko przy wigilijnym stole,ale również w święta.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 315
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 315
Składniki
Suszone owoce wypłukaj ,zalej wodą i zostaw na całą noc ( włóż do dużego garnka ponieważ owoce podwoją swoją obecność).
Następnego dnia całość zagotuj na małym ogniu, dodaj przyprawy, sok z cytryny, miód, cukier oraz obrane pomarańcze i mandarynki.
Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Gotowy kompot odstaw na 2 godziny. Następnie przelej do dzbanka . Podawaj do wieczerzy wigilijnej.