Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny , pachnący świętami, tradycyjny kompot z suszu. Nie wyobrażam sobie wigilijnego stołu bez niego. Kompot idealnie nadaje się jako napój wspomagający trawienie. Smakuje nie tylko przy wigilijnym stole,ale również w święta.
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 161
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 241
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 79
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2984
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 168
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 161
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 241
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 79
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2984
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 168
Składniki
Suszone owoce wypłukaj ,zalej wodą i zostaw na całą noc ( włóż do dużego garnka ponieważ owoce podwoją swoją obecność).
Następnego dnia całość zagotuj na małym ogniu, dodaj przyprawy, sok z cytryny, miód, cukier oraz obrane pomarańcze i mandarynki.
Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Gotowy kompot odstaw na 2 godziny. Następnie przelej do dzbanka . Podawaj do wieczerzy wigilijnej.