Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny , pachnący świętami, tradycyjny kompot z suszu. Nie wyobrażam sobie wigilijnego stołu bez niego. Kompot idealnie nadaje się jako napój wspomagający trawienie. Smakuje nie tylko przy wigilijnym stole,ale również w święta.
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 81
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 63
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 161
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 271
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 81
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 63
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 161
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 271
Składniki
Suszone owoce wypłukaj ,zalej wodą i zostaw na całą noc ( włóż do dużego garnka ponieważ owoce podwoją swoją obecność).
Następnego dnia całość zagotuj na małym ogniu, dodaj przyprawy, sok z cytryny, miód, cukier oraz obrane pomarańcze i mandarynki.
Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Gotowy kompot odstaw na 2 godziny. Następnie przelej do dzbanka . Podawaj do wieczerzy wigilijnej.