Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny , pachnący świętami, tradycyjny kompot z suszu. Nie wyobrażam sobie wigilijnego stołu bez niego. Kompot idealnie nadaje się jako napój wspomagający trawienie. Smakuje nie tylko przy wigilijnym stole,ale również w święta.
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2490
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 889
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 471
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2490
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 889
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 471
Składniki
Suszone owoce wypłukaj ,zalej wodą i zostaw na całą noc ( włóż do dużego garnka ponieważ owoce podwoją swoją obecność).
Następnego dnia całość zagotuj na małym ogniu, dodaj przyprawy, sok z cytryny, miód, cukier oraz obrane pomarańcze i mandarynki.
Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Gotowy kompot odstaw na 2 godziny. Następnie przelej do dzbanka . Podawaj do wieczerzy wigilijnej.