Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czary… mam dzisiaj prawdziwą wiosnę w szklance i napatrzeć się nie mogę. To niezwykle efektowna i smaczna lemoniada z lekkim posmakiem fiołków.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3815
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 108
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 167
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3815
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 108
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 167
Składniki
1) Przygotować napar z fiołków: obrać płatki/kwiaty, umyć na sitku pod bieżącą wodą, zalać wrzątkiem i odstawić na kilka godzin (napar ma kolor zielonkawy). 2) Odcedzić napar i przelać do dzbanka, dadać sok z cytryny (teraz kolor zmieni się na różowy) oraz cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści. 3) Na koniec dolać resztę wody i schłodzić.