Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czary… mam dzisiaj prawdziwą wiosnę w szklance i napatrzeć się nie mogę. To niezwykle efektowna i smaczna lemoniada z lekkim posmakiem fiołków.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6964
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30455
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29206
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6964
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30455
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29206
Składniki
1) Przygotować napar z fiołków: obrać płatki/kwiaty, umyć na sitku pod bieżącą wodą, zalać wrzątkiem i odstawić na kilka godzin (napar ma kolor zielonkawy). 2) Odcedzić napar i przelać do dzbanka, dadać sok z cytryny (teraz kolor zmieni się na różowy) oraz cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści. 3) Na koniec dolać resztę wody i schłodzić.