Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała nalewka na zimne dni. Polecam ten przepis .
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112944
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 269
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 589
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 889
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112944
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 269
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 589
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 889
Składniki
Wykonanie: Wiśnie opłukać i wydrylować. Następnie zasypać cukrem i odstawić na kilka godzin. Gdy puszczą sok zalać rumem, przelać do dużego słoja, zakręcić i odstawić na trzy tygodnie. Mieszać codziennie delikatnie drewnianą łyżką do rozpuszczenia się cukru. Następnie przełożyć do małych słoików, zakręcić i odstawić w ciemne miejsce na kilka miesięcy.