Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała nalewka na zimne dni. Polecam ten przepis .
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 24
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 24
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
Składniki
Wykonanie: Wiśnie opłukać i wydrylować. Następnie zasypać cukrem i odstawić na kilka godzin. Gdy puszczą sok zalać rumem, przelać do dużego słoja, zakręcić i odstawić na trzy tygodnie. Mieszać codziennie delikatnie drewnianą łyżką do rozpuszczenia się cukru. Następnie przełożyć do małych słoików, zakręcić i odstawić w ciemne miejsce na kilka miesięcy.