Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właśnie zrobiłam....czekam...sama ciekawa smaku;)
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 93
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 93
Składniki
Wiśnie myjemy. Część drylujemy. Owoce i migdały wkładamy do słoja i zalewamy alkoholem. Zamykamy i odstawiamy na 2 tyg.. Po tym czasie zlewamy płyn.Owoce zasypujemy cukrem i czekamy aż puszczą sok.Od czasu do czasu potrząsamy naczyniem.Sok z wiśni łączymy z wcześniej zlanym płynem. Po miesiącu przelać do butelek.