Do góry

Napoje Przepis na:

Woda z arbuzem i bazylią

Woda z arbuzem i bazylią

Autor:

Przepisów i artykułów: 360 Ocena: 3915

Dodano:

Odsłon: 209

Było już klasycznie z cytryną i z miętą, na czerwono z truskawkami i czereśniami/wiśniami, więc czas najwyższy na bardziej nietypowe połączenie. Połączenie arbuza, cytryny i bazylii to prawdziwa PETARDA! XD Jest to zdecydowanie mój faworyt jeśli chodzi o tegoroczne wody smakowe ;)

Składniki

  • woda
  • cytryna
  • kawałek arbuza
  • garść świeżej bazylii
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cytrynę dokładnie myjemy lub obieramy (jeśli ma bardzo brzydką lub grubą skórkę). Ja najczęściej zalewam ją wrzątkiem, a później jeszcze myję pod bieżącą wodą. Odcinamy końcówki tak aby na każdej z nich było trochę miąższu, wyciskamy go bezpośrednio do dzbanka na wodę. Pozostałą część cytryny kroimy w plasterki i wrzucamy do dzbanka. Skórę z arbuza myjemy. Kroimy go na plasterki i dorzucamy do cytryny. Umyte listki bazylii ściskamy kilka razy w rękach (aby uwolniły więcej aromatu), dodajemy do owoców i zalewamy wodą. Odstawiamy do lodówki.

    Przed podaniem możemy dorzucić kilka kostek lodu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń